maanantai 23. marraskuuta 2009

Jälleen kerran chiliä, silakoissa tällä kertaa.

Ihan ensiksi: silakka on hyvää, halpaa ja helppoa valmistaa. Parhaiten pidän niistä ruisjauhoissa leivitettynä ja  voissa (valurauta)pannulla paistettuna mutta välillä on piristävää kokeilla muitakin tapoja valmistaa tätä monipuolista kalaa. Ostin puolisen kiloa silakkafileitä (vain 5.65 €/kg!) ja hahmottelin jo kaupassa tekeväni uunisilakoita chilin kera. Alan muuten pikkuhiljaa uskoa siihen katkarapupostauksen yhteydessä mainittuun chilin addiktoivaan vaikutukseen kun tuo Sambal Oelek-purkki alkaa olla mukana lähes jokaisen ruokalajin yhteydessä. No, bongasin sitten lopullista reseptiä suunnitellessani/etsiessäni yrtit  - pakkasesta tilliä sekä jääkaapista kirveliä ja persiljaa - ja päätin yhdistää nämä kaikki ihanaksi sekamelskaksi. Eli näinkin luovasti taas kerran valmistui "yrttitäytetyt uunisilakkafileet chilitomaattikastikkeessa". Eli hieman lyhyemmin = Mausteiset chilisilakat.


Mausteiset chilisilakat (4 hengelle)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista noin 2 dl yrttisilppua tuoreista yrteistä. Itse käytin n. 1 dl tilliä, ja puoli desiä sekä persiljaa että korianteria.

Lado silakkafileet ( n. 500 g) nahkapuoli alaspäin voipaperille tai muoviselle leikkuulaudalle tiiviisti toisiinsa kiinni, jotta maustaminen olisi mahdollisimman helppoa. Ripottele silakoiden päälle tasaisesti suolaa, valkopippuria sekä yrttisilppua.

Käännä kalojen reunat takaisin kiinni yrttisilpun jäädessä kalojen sisäpuolelle. Voitele laakea uunivuoka kevyesti juoksevalla margariinilla ja lado silakkafileet limittäin toisiinsa kiinni.


Sekoita chilitomaattikastikeainekset keskenään:

1 rkl öljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1 tl sokeria
1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl Sambal Oelek chilitahnaa (tai  2tl kuivattua cayannepippuria, tarkista maku)
1 tetra valkosipulista tomaattimurskaa (370 g), myös tavallinen tomaattimurskapurkki käy
1 dl ruokakermaa










Kaada kastike kalojen päälle niitä samalla varovasti nostellen, jotta kastike pääsee koko vuokaan. Laita uuniin n. 35-40 minuutiksi. Revi päälle esim. persiljaa tai tilliä. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa. Maistuvat myös erinomaisesti kylminä sardiinien tapaan esim. leivän päällä kevyenä lounaana. Ja jos chili ei maistu, vaihdetaan chilitahna tavalliseen tomaattipyreeseen, ja avot, taas meillä on uusi kalaherkku..!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...