sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Helppo mansikkarahka

Jokin aika sitten sähköpostiini tuli viesti: "Annetaan pois pieni monitoimikone." Soitin saman tien ja kerroin kiinnostuksestani tähän nimenomaiseen laitteeseen. "Joo, se on ihan turhana kaapissa, muutto edessä - hyvä, että joku tarvitsee." Lopuksi sitten tuli kuitenkin varmistus: "Niin, tämähän on sitten keittiökone." Olin hetken aikaa ymmälläni.. khyyllä, mites muuten sitten? No, pari soittoa oli tullut nuoremman polven opiskelijapojilta ja varsinkin sen scannerin ominaisuuksista siitä tulostimesta haluttiin tietää lisää... Kannatan vahvasti Kotitalousopettajien liiton ehdotusta kotitalouden opetuksen vahvemmasta asemasta peruskouluissa..!


Gastromaniat kävi maalla ja sieltähän ei tietenkään palata tyhjin käsin: pieni pakastin on täynnä kesän aikana poimittuja tuliaisia.. Mansikkarahkan teossa pieni monitoimikone on enemmän kuin kätevä mutta sauvasekoitin ajaa varmasti saman asian. Nämä mansikat oli valmiiksi viipaloitu ja sokerissa pakastettu, joten lisäsin vain 2 rkl sokeria mutta varmasti enemmän tarvitaan, jos mansikat ovat sellaisenaan pakastettuja.

Helppo mansikkarahka
(4 annosta)
Yksi purkki rahkaa
300-400 g mansikoita
1/2 dl hienoa sokeria

Sekoita ainekset monitoimikoneessa noin minuutin ajan. Kaada tarjoiluastioihin ja koristele esim. mansikkaviipaleilla tai pursota kermavaahtoa päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...