keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Lasagne alla Bolognese

Lasagne on vaan niin hyvää! Alkuperäinen bolognan kastikkeen reseptin sanotaan tulevan Emilia-Romagnan alueelta, jonka pääkaupunki on tietysti Bologna. Tämän jauhelihakastikkeen ohje ei ole yhtä hienostunut kuin ohje keittokirjassa "Klassinen pastakeittokirja" - valkoviini puuttuu täysin, kuten myös "vastaraastettu parmesaani" ja sellerin tilalla on fenkolia...itse asiassa tuo pastakirjan ohje kuulostaa tosi herkulliselta mutta nyt on tyytyminen perusjauhelihakastikkeeseen. No, lasagnen kanssa on aika vaikea epäonnistua, tekipä sitten sen kasvis-, liha- tai kalapohjaisena.

Pieni lasagne (2-3 hengelle)

Jauhelihakastike

3 valkosipulin kynttä murskattuna
1/2 fenkolia pieneksi pilkottuna
3 porkkanaa pieninä palasina
2 rkl rypsiöljyä
250 g jauhelihaa
500 g paseerattua tomaattia
rouhittua mustapippuria
suolaa
1 tl timjamia
Lisäksi: lasagnelevyjä ja n. 2 dl juustoraastetta (+ margariininokareita)

Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulia, porkkanoita ja fenkolia muutaman minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Jatka ruskistamalla jauheliha kauttaaltaan, ja lisää jauhelihan ja vihannesten joukkoon paseerattu tomaatti. Murskaa valkosipulit joukkoon ja mausta timjamilla, mustapippurilla sekä suolalla maun mukaan. Anna hautua hiljalleen n.20 minuuttia.

Juustokastike                 
n. 70 gr margariinia
1 dl vehnäjauhoja
6-7 dl maitoa
1,5 dl raastettua juustoa
suolaa ja mustapippuria



Lämmitä maito. Sulata margariini kattilassa ja sekoita rasvan joukkoon vehnäjauhot. Anna jauhojen kypsyä parin minuutin ajan niitä kuitenkaan ruskistamatta. Kaada joukkoon noin puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi kuumentaen. Lisää loputkin maidosta ja keitä parin minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja suolalla sekä lisää lopuksi juustoraaste.

Voitele (pienehkö) uunivuoka juoksevalla margariinilla. Kaada vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja levitä päälle lasagnelevyt. Kaada levyjen päälle juusto- ja jauhelihakastiketta ja levitä päälle toinen kerros lasagnelevyjä. Jatka kerroksittain. Omaan vuokaani tuli 3 kerrosta lasagnelevyjä - viimeisten levyjen päälle tulee ainoastaan juustokastiketta sekä -raastetta. Mausta pinta lopuksi rouhitulla mustapippurilla ja muutamalla nokareella margariinia.

Kuumenna 200 asteessa noin 30-40 minuuttia ja anna vetäytyä n. 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...