maanantai 18. tammikuuta 2010

Täytetyt kasvis-savuporojuustopaprikat

Opin syömään paprikaa ensimmäistä kertaa niinkin vanhana kuin 12-vuotiaana, siihen saakka maku oli vain tökkinyt jostain syystä.. Pari vuotta myöhemmin kasvatin paprikoita omalla ikkunalaudallani - pölytys hoidettiin huolella tietysti vesiväripensselillä. Paprika on mielestäni yksi monikäyttöisimmistä vihanneksista: se maistuu sekä raakana että kypsennettynä, makuaan sen kummemmin menettämättä. Kapsaisiinista oli puhetta jo katkarapupostauksen yhteydessä mutta vihannespaprikasta se on jalostettu lähes täysin pois. Paprikoita voi täyttää loputtomilla eri vaihtoehdoilla - minusta tämä kasvis-savuporojuustotäyte oli tasapainoisempi ja maukkaampi kuin esimerkiksi jauhelihakasvistäyte mitä olin vähän aikaisemmin kokeillut.


Täytetyt paprikat (2 kpl)

1 punainen paprika
1 puolikas vihreä paprika pieninä palasina
1 raastettu porkkana
pala selleriä (n. 50 g) palasiksi pilkottuna
100 g Koskenlaskija savuporojuustoa
1 tl salviaa
1 tl basilikaa
2 valkosipulinkynttä palasina
1 pieni pala inkivääriä pienenä silppuna (tai raasteena)
2-3 rkl rypsiöljyä paistamiseen
suolaa
pippuria 
100 g juustoraastetta
öljyä
(valkosipulin palasia)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Halkaise punainen paprika kahteen osaan ja poista siemenet sekä valkoinen sisusaines. Pilko ja raasta muut ainekset pieneksi silpuksi. Kuullota paistinpannulla tai kasarissa öljyssä ensin porkkanaraaste, vihreän paprikan palaset, selleri, valkosipuli sekä inkivääri n. 5 minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Lisää savuporojuusto palasina sekä mausteet ja anna muhia pannulla kunnes massa on tasaista ja sulatejuusto kokonaan sulanut. Mausta suolalla ja pippurilla.


Täytä paprikan puolikkaat juustovihannesmassalla ja lisää runsaasti juustoraastetta päälle. Kypsennä paprikat öljytyssä uuninkestävässä astiassa. Halusin lisätä makua, joten laitoin pieniä valkosipulin palasia uuniastian pohjalle. Kypsennä uunissa n. puolen tunnin ajan. Paprika tuntuu vaativan yllättävän pitkän kypsennysajan, joten tarkista kypsyys ennen tarjoamista. Voit käyttää uunipeltiä ja moninkertaistaa ohjeen tarjotessasi paprikoita isommalle porukalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...