sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Kasvissyöjän makkaraperunat

Bataatti on suurta herkkuani. Maustan muutenkin makean mukulakasvin lähes aina hunajalla ja valkosipulilla ja näin tälläkin kertaa. Olen myös jo parin kuukauden aikana kokeillut soijasuikaleita, varsinkin broilerin korvikkeena, ja näissä "makkaraperunoissa" soijasuikaleet saavat makua salviasta. Nyt keitin suikaleita mausteineen n. 5 minuuttia ja annoin olla uunissa toiset 5 minuuttia, yhdessä marinoitujen juuresten kanssa. Toinen tapa olisi tehdä oma marinadi soijalle keittämisen jälkeen, mutta halusin nähdä miten soijasuikaleet toimivat uunissa pelkästään keitettyinä. Tämä ruoka ei huutele esteettisyydeellään mutta se oli herkullista, grillimäistä kasvislohturuokaa.



Marinoidut uunibataatit (2:lle nälkäiselle)
Sekoita kulhossa seuraavat ainekset:
1 iso bataatti pieninä lohkoina
1 sipuli viipaleina
2 porkkanaa palasina

Marinadi
1 dl rypsiöljyä
1 rkl soijakastiketta
2-3 rkl hunajaa
1 rkl ketsuppia
1 tl balsamicokastiketta
4 valkosipulin kynttä puristettuna
1 rkl yrttitarhan sekoitus-maustetta
mustapippuria ja merisuolaa myllystä maun mukaan

En mitannut aineksia sen tarkemmin, joten annetut mitat ovat arvioita. Teen yleensä marinadin näistä aineksista, milloin jotain lisäten (esim. chiliä), milloin taas poistaen. Marinadin tulisi olla paksua ja mausteisen makeaa. Sekoita marinadi huolellisesti kulhossa kasvisten kanssa ja levitä ne uunipellille, leivinpaperin päälle. Laita uuniin n. 35 minuutiksi. Kääntele vähintään kerran.









 


Salviasoijasuikaleet

2 dl soijasuikaleita
4 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio
1 tl salviaa
mustapippuria ja merisuolaa myllystä (pari-kolme kierrosta)

Kiehauta vesi ja lisää soijasuikaleet sekä mausteet kattilaan. Keitä n. 5 minuuttia. Siivilöi neste hyvin pois ja sekoita uunissa olevien juuresten kanssa pellille. Kuumenna uunissa 5 minuuttia (eli kun bataatit ovat olleet n. 30 min.) ja laita mahdollinen uunin grillivastus päälle viimeiseksi minuutiksi. Syö sellaisenaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...