perjantai 21. tammikuuta 2011

Kesäkurpitsa - se hieman hiljaisempi kaveri

Kauppakoriin sujahtaa rutiininomaisesti mukaan niin paprikoita, porkkanoita, erilaisia sipuleita tai vanha kunnon bataatti, jos peruna väsyttää. Ja kukkakaali, tuo ihana vaalea herkku! Lantustakin tuli yhdessä nauriin kanssa vuoden vihannes, onneksi olkoon molemmille. Mutta kesäkurpitsa, tuo hieman hiljaisempi kurkunsukuinen serkku, josta niin harvoin runoja syntyy, jää hyllylle. Mutta ei hätää, olen viime aikoina napannut lähes joka ostosreissulta mukaan pienen kesäkurpitsan, koska se tosiaan sopii miedon makunsa takia lähes ruokaan kuin ruokaan. Kesäkurpitsaa oli mukana  myös viikolla tekemässäni chutneyssä, siihen hyvin sopien.

Teinkin todella helpon ja kätevän iltapalan ko. kaverista, lisää vain mausteet ja juusto -tyylisesti. Seuraavalla kerralla, kauppareissulla, katsele kesäkurpitsaa sillä silmällä.. Ja muuten, alkoi tuo talven lumisuus ja auringottomuus väsyttää siihen nähden, että blogikin sai vaaleamman ilmeen. Kevättä ja valoa kohti. 


Kesäkurpitsaveneet uunissa  (2 kpl)

puolikas kesäkurpitsa
sitruunaoliiviöljyä
cayennepippuria
suolaa
rouhittua mustapippuria
puristettua valkosipulia
juustoraastetta

Lämmitä uuni 175-200 asteeseen. Sivele uuniastia sitruunaoliiviöljyllä. Halkaise puolikas kesäkurpitsa kahtia ja mausta puolikkaat päältä päin. Ripottele päälle ensin cayennepippuria, suolaa ja mustapippuria myllystä ja lisää lopuksi puristettu valkosipuli ja juustoraaste kauttaaltaan mukaan. Ripsauttele päälle pieniä lorauksia sitruunaoliiviöljyä.

Paista uunin keskitasolla n. 25-35 minuuttia. Jos haluat veneistä läpipehmeitä, anna olla uunissa yli puoli tuntia (tai kunnes valmiita). Napakampana eli al dentemaisena kesäkurpitsaa on minun mielestä mukavampi syödä, joten itse otin uunista pois jo 25 minuutin jälkeen. Kätevä ilta- tai alkupala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...