torstai 7. lokakuuta 2010

Makkarakastike osa 2 eli Chilinen nakkisoosi

Huolimatta meneillään olevista Helsingin vuotuisista silakkamarkkinoista jatketaan makkaraisella aiheella. Tässä nimittäin toinen nopea makkarakastike esim. pastalle. Pääasia, että makkara tai nakit ovat lihaisia - jauhoja voi lisätä sitten ihan omasta takaa, jos niitä haluaa mukaan. Olen aikaisemmin mainitun soija-allergian takia joutunut tarkistamaan tuoteselosteita tosi tarkkaan ja ei liene yllätys, että halvemmista b-luokan makkaroista löytyy lähes aina soijaproteiinia. Maksan mielelläni lisää niin luomumakkarasta kuin esim. tähän kastikkeeseen käyttämästä "Wigrenin herkkunakista" koska maku ja rakenne ovat paljon b-luokan veljiä paremmat.


Chilinen nakkikastike (3-4 hengelle)

6-8 lihaisaa nakkia pieninä palasina
1 porkkana kuutioituna
2 salottisipulia hienonnettuna
1/2 omena pieninä palasina
2 valkosipulia pienenä silppuna
2 rkl rypsiöljyä
1 tl salviaa
1/2 dl persiljaa hienonnettuna
2 rkl vehnäjauhoja (tai maizenaa)
500 g tomaattimurskaa
3-4 dl vettä
1 tl chilitahnaa
1 tl mustapippuria
suolaa maun mukaan

Kuumenna öljy kattilassa tai kasarissa. Lisää paloitellut nakit, porkkana, sipulit, omena sekä valkosipuli öljyn joukkoon ja kuullota n. 5-6 minuuttia sekoittaen välillä. Sekoita mukaan salvia, persilja sekä vehnäjauhot. Lisää joukkoon tomaattimurska ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi.

Kun kastike kiehuu, sekoita mukaan chilitahna ja mustapippuri. Hauduta hiljalleen n. 15-20 minuuttia. Sekoita välillä. Tarkista kastikkeen paksuus ja suurusta tarvittaessa vehnäjauholla. Mausta suolalla ja kiehauta kuumaksi. Kastikkeen maun tulisi olla  chilisen "salvinen" (Is that a word?). Koristele persiljalla  ja tarjoa pastan kanssa.

Lopuksi mielenkiintoinen radiovihje: Yle Areenan Taustapeili-ohjelmassa ovat vieraina professori Päivi Palojoki Helsingin yliopiston Kotitaloustieteen laitokselta sekä kokki Sami Garam. Aiheena on erittäin ajankohtaista keskustelua ruoasta ja mm. siitä, miksi oikein syömme nykyisin "ravintoaineita" maun sijaan?! Suosittelen lämpimästi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...