perjantai 6. maaliskuuta 2009

Tarjoamme tänään valkosipulista bataattivuokaa

Kehittelin tätä ohjetta pariinkiin otteeseen, sillä tavoitteenani oli saada maistuva suolaton kasvisruoka. Haasteellista! Tästä kasvisvuoasta tulikin sitten vaihtoehto niin gluteenittomaan, munattomaan, laktovegetaariseen kuin siis suolattomaankin ruokavalioon. Eikä näihin ton-päättyviin sanoihin tällä kertaa tarvinnut yhdistää sanaa "mauton". Suolattomasta ruoasta saa ylläri-pylläri myös maistuvaa jos ainesosat ja mausteet täydentävät hyvin toisiaan. Vegaaniversion tästä saa vaihtamalla ruokakerman esim. porkkanamehuun. Itse en sitä ole käytännössä kokeillut mutta luulisin sen toimivan.


Ikäloppu kaasu-uunini ei millään uskonut, että tämä ruoka oli tarkoitus saada valmiiksi saman päivän aikana, joten uunissaoloaika ohjeessa on perin viitteellinen. Minä haudutin vuokaa lähemmäs 2 h mutta tehokkaammilla wateilla varmaan lyhyempikin aika riittää.

Valkosipulinen bataattikasvisvuoka (4 annosta, 250 g annos)

Ja ei, en ole unileverin uusin tuote-esittelija mutta etsiessäni täysin natriumitonta ruokakermaa löysin lähikaupastani vain 7% Floraa. Varmasti muitakin on.

2-3 bataattia
1 punainen paprika
puolikas kukkakaali
ruukku tuoretta persiljaa
5 isoa valkosipulin kynttä murskattuna
0,5 dl rypsiöljyä
1 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
1 tl valkosipulista yrttimausteseosta
1 rkl rypsiöljyä
2 dl 7% ruokakermaa (tarkista: natrium= 0 g)

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paloittele bataatti, paprika ja kukkakaali suikaleiksi ja sekoita kulhossa. Lisää hienonnettu persilja. Sekoita keskenään murskatut valkosipulit, mustapippuri, oregano ja yrttimauste öljyyn erillisessä astiassa. Lisää öljy-mausteseos kasvisten joukkoon hyvin sekoittaen. Voitele uunivuoka rypsiöljyllä ja lisää kasvikset ja ruokakerma vuokaan. Kypsennä uunissa n. 1-1,5 h kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Anna vetäytyä n. 10 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa esim. uunilohen lisukkeena tai vihersalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...