maanantai 20. kesäkuuta 2011

Kasvismakaronilaatikko

Huomasin laittaneeni koko kevään paljon erilaisia uuniruokia, lähinnä vasemman käden peukalon 9 viikon sairaslomasta johtuen. Ruoanlaittoon kuuluu yllättävän paljon kaikenlaisia liikesarjoja, joita suorassa sojottava, lastoitettu peukalo yllättäen ei saanutkaan tehdä. Laatikkoruoat ovatkin helppoja valmistaa, riittoisia ja useimmiten myös hyvin edullisia. Tässä kasvismakaronilaatikossa kasviproteiinina toimivat vihreät linssit, joihin olen taas kovin ihastunut monen vuoden tauon jälkeen. Papujen ja linssien käytöstä lihaproteiinin korvikkeena  kirjoittaa enemmän Juhana Harju Uuden mustan  artikkelissa. 


Kasvismakaronilaatikko (lakto-ovo) n. 4 hengelle

5 dl täysjyvämakaroneja
2 dl vihreitä linsseja (Risenta)
1 sipuli hakkeena
2 porkkanaa pieninä palasina
pari lehtisellerin vartta pieninä palasina
3-4 valkosipulin kynttä
2 rkl rypsiöljyä
1 tl paprikajauhetta
1 tl cayennepippuria (jauheena)
1 tl rouhittua mustaa pippuria
200 g paseerattua tomaattia
2-3 dl vettä
suolaa maun mukaan
2 munaa
n. 2 dl maitoa
(juustoraastetta)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Keitä makaronit ja linssit kypsiksi pussien ohjeiden mukaan. Kuumenna öljy pannussa ja kiehauta mausteita muutaman sekunnin ajan. Lisää lehtiselleri, porkkana, sipuli ja valkosipulin kynnet mukaan. Sekoita muutaman minuutin ajan. Lisää paseerattu tomaatti ja vesi pannulle. Kiehauta ja anna muhia pienellä teholla n. kymmenisen minuuttia tomaattikastikemaiseksi seokseksi. Mausta suolalla.

Valmista munamaito erillisessä astiassa ja sekoita lopulta kaikki ainekset makaronikattilassa keskenään. Näin voit tarvittaessa maustaa seosta tai lisätä nestettä, välttäen ylimääräisen sössimisen uunivuoan kanssa.. Kaada valmis seos rasvattuun uunivuokaan ja lisää halutessasi päälle juustoraaste. Tiedän, on melkein pyhäinhäväistys jättää juustoraaste pois mutta minä hurjapää taisin tällä kertaa näin tehdä...(oikeasti juusto oli loppu, enkä laiskuuttani juossut sitä enää tässä vaiheessa hakemaan.) ;) Kypsennä laatikkoa n. 40-50 minuuttia ja anna tasoittua n. 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...