tiistai 5. huhtikuuta 2011

Huonoa ruoanlaittokarmaa ja vähän muutakin

"Kaikki alkoi siitä kun mä ruoan poltin vain.." no ei ihan mutta melkein. Hiljaista on ollut blogirintamalla monestakin syystä. Meni tuo maaliskuu todella huonossa ruoanlaittokarmassa: joko makureseptorini olivat välillä talvilomalla tai sitten vain kokeilut eivät onnistuneet. Milloin oliivit maistuivat liian katkerilta, milloin vika oli thaimaalaisessa kalakastikkeessa, jota laitoin turhan runsaalla kädellä. Tai osso bucco-mukaelma haihtui parempiin suihin ennen ensimmäistäkään valokuvaa ja ylöskirjoitettua ohjetta. Ja niin päivät täyttyvät ns. tavallisesta arkiruoasta eikä aihetta bloggailuun  löydykään, kuten Uneliaan Annakin omassa pastapostauksessaan toteaa. Kuulostipa tutulta.. :)


No, kun viimein uskoni ruoanlaittoon palasi ja olin päässyt uusiin aluevaltauksiin, (kuten moderniin muikkulaatikkoon, ks. ohje alla) onnistuin kaatumaan laskettelurinteessä kohtalokkain seurauksin. Niinpä tässä sitten laitellaan ruokaa vasen käsi kipsissä. Tosin kyllähän tällaiset tapaukset luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä mahdollisesti kehittävät, ks. kuva yllä ;)  Tiedän, että maailmassa on miljoonia ihmisiä, joilla on ollut jos jonkinlaista pakettia milloin missäkin ruumiinosassa mutta olen vain kipsi-ekakertalaisena äärimmäisen kärsimätön ja huono sairastaja, joten marinaa tulee turhankin paljon. Onneksi tätä valkoista piinapakettia on vain 9 pv jäljellä!

Ruokaa on siis laitettu huonon karmakuukauden jälkeen lähinnä oikealla kädellä - perunasipuli-sekoituspussit on löydetty uudestaan ja tehty mm. röstiperunoita, erilaisia kiusauksia jne. Ootellaan tässä parempia aikoja ja katellaan sitä ruokalistaa sitten myöhemmin.. Mutta nyt muikkupaistokseen: 

Muikkupaistos 2-3 hengelle

n. 300-400 g muikkuja perattuna
1/4 paprikaa palasina
1 punasipuli siivuina
1-2 lehtisellerin vartta viipaleina
puolikas nippu tilliä
1 ruisviipale pienenä silppuna
2 dl kermaa
n. 1 dl ruisjauhoja leivittämiseen
suolaa
pippuria
(sitruuna)öljyä tai voita vuokaan


Voitele uunivuoka öljyllä tai voilla. (Itse käytin sitruunaoliiviöljyä mutta se antoi hieman turhankin voimakkaan maun.) Sekoita ruisjauhoihin suolaa ja (valko)pippuria. Leivitä peratut silakat molemmilta puolilta ruisjauhoissa ja lado tiiviisti vuoan pohjalle.

Lisää päälle hienonnettu tilli ja sekaisin paloitellut ja viipaloidut paprikat, lehtiselleri ja punasipuli. Lisää lopuksi silputtu ruisleipä ja kerma. Lisää myös suolaa ja pippuria myllystä. Anna muhia uunissa n. 35 minuuttia 175-200 asteessa, kunnes paistos on kiinteä ja ruskea pinnaltaan. Maku oli itse asiassa seuraavana päivänä parhaimmillaan, hieman tasaantuneena.

2 kommenttia:

  1. Voi tuo porkkanakuva on niin hellyyttävä :D

    VastaaPoista
  2. Hih, saattaa siltä näyttää mutta aikamoista hammasten kiristelyä ja jupinaa taustalta voi myös kuulla.. :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...