maanantai 10. tammikuuta 2011

Lohirullien ohje uusiksi eli mitä Wii-illan menu pitikään sisällään?

Gastromaniat havaitsi Nintendo Wiin äärettömän koukuttavaksi peliksi, saatuaan sen joulupukilta  vuonna 2008. Vielä hauskempaa on pitää Wii-ilta isommalla porukalla, punaviinin ja hyvän ruoan kyydittämänä. Etenkin tasapainopelien tulokset huononivat hämmentävästi illan kuluessa, ja osa taisi myös unohtaa kultaisen säännön: "Wiilaudalla EI saa hyppiä!" tavoitellessaan mäkihypyn maailmanennätystä. Ja tottakai toinen toistaan kauniimpi urheilusuoritus tuli myös ikuistettua kameralle mutta ne jääköön kotiarkiston kätköihin.

Illanviettäjäistarjoiluihin kuului savuporojuustopiirakkaa, nachogratiinia (kokkaavien siskojen ohjeella, mikä muuten sai todella kehuja), parmesaani-parmakinkkusalaattia, valkosipulipatonkia sekä graavilohirullia. En ollut aivan tyytyväinen alkuperäiseen, Kotiliedestä nappaamani lohirullaohjeeseen, joten laitan mukaan toisen täyteohjeen, joka saattaisi uskoakseni toimia paremmin. Tuota toista ohjetta olen aikaisemmin käyttänyt lohirieskoissa.  Niin ja se Wii-mäkihyppyennätys osaltani? Tällä hetkellä se taitaa  olla 306 eli ei mikään turha urheilutulos tuo, ei.  


Lohirullat (n. 15 viipaletta)

graavilohta n. 300 g
tuorejuustoa (esim. Chavroux)
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1-2 rkl sitruunanmehua
puolikas ruukku basilikaa pienenä silppuna (käytin tilliä)
1 rkl valmista pestokastiketta
1 tl rouhittua mustapippuria

Valmista ensin täyte sekoittamalla murskattu valkosipuli, sitruunan mehu, hienonnettu basilika (tai tilli) ja pestokastike tuorejuustoon. Mausta mustapippurilla ja tarkista maku.




Levitä graavilohen palaset tuorekelmulle (n. 20x30) tasaiseksi levyksi  ja lisää täyte lohen päälle. Rullaa kala täytteineen kelmun avulla tiiviiksi rullaksi kääretortun tapaan. Laita pakastimeen kohmettumaan noin 20 minuutiksi leikkaamisen helpottamiseksi. Varaa sulamisaikaa vähintään 20 minuuttia ennen tarjoamista.

Kotilieden sivuilta löytyy myös lohitäyteohje rieskakiekkoihin, ja hieman muunneltu versioni tästä on ollut todella suosittu alkupalatyyppinen ratkaisu esim. kesäjuhlissa. En siis näe mitään syytä, miksei se sopisi myös täydellisesti graavilohirulliin.  Ei ensimmäisessäkään täytteessä sinänsä ollut mitään vikaa, mutta  jotenkin pestokastike ei ehkä sittenkään ollut aivan täysin paras vaihtoehto lohirullille. Tilliä sen olla pitää, sano suomalaine.


Vaihtoehtoinen täyte lohirullille tai lohirieskoille

1 prk Cantadou-tuorejuustoa
1 prk creme fraichea
puolikas ruukku tilliä
puolikas ruukku basilikaa
1 rkl sitruunanmehua
2-3 rkl piparjuuritahnaa
n. 1 tl rouhittua mustapippuria
n. 1 maustemitta suolaa
n. puoli tl sokeria

Hienonna tilli ja basilika pieneksi silpuksi ja sekoita yhdessä ranskankerman ja tuorejuuston kanssa. Lisää piparjuuri, sitruunanmehu sekä suola, pippuri ja sokeri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa piparjuuritahnaa ja mausteita. Rieskarullat valmistuvat todella nopeasti eikä pakastamistakaan tarvita: levitetään täytettä rieskoille kauttaaltaan, laitetaan graavilohiviipaleet tasaisesti täytteen päälle, rullataan kääröksi ja leikataan n. 5-7 sentin paksuiksi paloiksi ja hiphei, kätevät alkupalat ovat valmiita.


Wii-illan menu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...