lauantai 8. tammikuuta 2011

Kukkakaalia pyreeksi

Kukkakaalipyre on aivan loistava lisuke, monikäyttöinen ja herkkä maultaan. Tein kukkakaalipyrettä paahtopaistin seuraksi ja kyllä vain toimi, toisaalta mikäpä ei toimisi kermassa ja valkoviinissä muhineena! Tämän ohjeen perusta löytyy Markku Haapion ruokapalstan ohjeista muutaman vuoden takaa. Siitä tuunasin sitten hieman muunnellun version ja tässä tulos. Kokeilkaa ja ihastukaa.


Kukkakaalipyre (3-4 hengelle)

n. 500 g kukkakaalin kukintoja
2 dl kermaa
2 dl valkoviiniä
1 peruna
n. 1 maustemitallinen jauhettua muskottia
n. 3 mm suolaa
n. 1 mm valkopippuria
30 g voita

Nypi kukkakaalista pieniä kukintoja ja laita kattilaan kuoritun, paloitellun perunan kanssa. Kermaa ja valkoviiniä pitäisi olla niin paljon, että vihannekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsiksi ja soseuta pehmeksi.  Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja valkopippurilla. Sekoita lopuksi mukaan nokare voita, kuumenna tarvittaessa ja tarjoa esim. paahtopaistin tai paistetun kalan kanssa. Herkkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...