Opin syömään paprikaa ensimmäistä kertaa niinkin vanhana kuin 12-vuotiaana, siihen saakka maku oli vain tökkinyt jostain syystä.. Pari vuotta myöhemmin kasvatin paprikoita omalla ikkunalaudallani - pölytys hoidettiin huolella tietysti vesiväripensselillä. Paprika on mielestäni yksi monikäyttöisimmistä vihanneksista: se maistuu sekä raakana että kypsennettynä, makuaan sen kummemmin menettämättä. Kapsaisiinista oli puhetta jo katkarapupostauksen yhteydessä mutta vihannespaprikasta se on jalostettu lähes täysin pois. Paprikoita voi täyttää loputtomilla eri vaihtoehdoilla - minusta tämä kasvis-savuporojuustotäyte oli tasapainoisempi ja maukkaampi kuin esimerkiksi jauhelihakasvistäyte mitä olin vähän aikaisemmin kokeillut.
Täytetyt paprikat (2 kpl)
1 punainen paprika
1 puolikas vihreä paprika pieninä palasina
1 raastettu porkkana
pala selleriä (n. 50 g) palasiksi pilkottuna
100 g Koskenlaskija savuporojuustoa
1 tl salviaa
1 tl basilikaa
2 valkosipulinkynttä palasina
1 pieni pala inkivääriä pienenä silppuna (tai raasteena)
2-3 rkl rypsiöljyä paistamiseen
suolaa
pippuria
100 g juustoraastetta
öljyä
(valkosipulin palasia)


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti