Hyvää alkanutta vuotta kaikelle kansalle. Joulu oli ja meni, ja uusi vuosikin siinä sivussa. Välillä harmittaa, kun nuo kaksi juhlaa ovat niin lähekkäin; ainakin minulle tulee "juhlaähky" viimeistään loppiaisen jälkeen, jolloin viimeisetkin herkut syödään pois. Ajattelinkin, että tässä kuussa voitaisiin syödä vähän enemmän kala- ja kasvispainotteisesti, ja aloitan tämän teeman todella helpolla mutta maistuvalla piparjuurisilakkaohjeella. Tämä oli viemisiäni joulupöytään ja kovasti siitä tunnuttiinkin tykkäävän. Ohje on Kotilieden sivustolta.
500 g silakkafileitä
Mausteliemi:
4 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl karkeaa suolaa
1 rkl sokeria
Marinadi:
2 dl ranskankermaa
1 tl valkoviinietikkaa
2 rkl raastettua piparjuurta tai wasabitahnaa
1 rkl Dijon-sinappia
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
Joko koristeeksi tai mukaan purkkiin (oma valintani) tilliä ja punasipulisilppua .
1. Sekoita liemen ainekset ja liota silakkafileitä jääkaapissa neljä tuntia. Valuta silakat. Irrota nahka fileen leveästä päästä ja vedä se irti. Leikkaa nahattomat fileet kahtia. Itse pidin silakoita mausteliemessä seuraavaan päivään ja silakat "leikkautuivat" kahtia jo nahkaa irrottaessa.
2. Sekoita marinadiainekset ja lisää joukkoon silakkafileet. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Tarjoa alkupalaksi, keitettyjen perunoiden kanssa tai leivän päällä.
2. Sekoita marinadiainekset ja lisää joukkoon silakkafileet. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Tarjoa alkupalaksi, keitettyjen perunoiden kanssa tai leivän päällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti