Piti suunnitella helppo ja nopea proteiinipitoinen makaronisalaatti, tiedättehän sellainen, jonka valmistamisessa ei turhaan saa aikaa kulua ja jonka jokainen - nuorempikin polvi - osaisi tehdä. No jokaisen puolesta en uskalla vannoa mutta helpommaksi tämä ei kyllä enää paljon voi mennä. Riittoisa ja täyttävä pastasalaatti, johon kermaviilikastike tuo mukavasti makua.
Kinkku-makaronisalaatti kermaviilikastikkeessa (3-4:lle)
Salaattiainekset:
5 dl keittämätöntä kierremakaronia, esim tricolor
2 l vettä
1 pakastepussi (200 g ) herne-maissi-paprikaa
n. 200 g saunapalvikinkkua ohuina suikaleina
1 suolakurkku kuutioina
1 iso omena pieninä palasina
1 prk (200 g) raejuustoa
1/2 ruukkua tuoretta persiljaa hakkeena
Kermaviilikastike:
1 prk (200 g) kermaviiliä
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl sinappia
1 tl rouhittua mustapippuria
Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa kattilassa ja lisää makaronit joukkoon. Tarkista keittoaika pussista ja lisää herne-maissi-paprikat pakastimesta sekaan kiehumaan pari minuuttia ennen makaronien lopullista kypsymistä. Kaada vesi lävikköön ja anna makaronien ja vihannesseoksen jäähtyä kattilassa. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kattilan kylmään veteen tiskialtaaseen.
Valmista kermaviilikastike: Kaada kermaviili pieneen kulhoon ja lisää sokeri, suola, sinappi ja mustapippuri yksitellen sekoittaen mukaan. Laita jääkaappiin odottamaan.
Leikkaa kinkku ohuiksi suikaleiksi ja laita salaattikulhoon. Leikkaa suolakurkku pieniksi palasiksi. Kuori omena, poista siemenkota ja pilko myös pieniksi palasiksi ja lisää suolakurkun kanssa kinkun mukaan. Lisää jäähtyneet makaronit ja herne-maissi-paprikat sekä raejuusto hyvin sekoittaen joukkoon. Pyöräytä lopuksi kermaviilikastike ja persiljahake koko komeuden sekaan. Säilytä jääkaapissa ja syö parin päivän sisällä.
Valmista kermaviilikastike: Kaada kermaviili pieneen kulhoon ja lisää sokeri, suola, sinappi ja mustapippuri yksitellen sekoittaen mukaan. Laita jääkaappiin odottamaan.
Leikkaa kinkku ohuiksi suikaleiksi ja laita salaattikulhoon. Leikkaa suolakurkku pieniksi palasiksi. Kuori omena, poista siemenkota ja pilko myös pieniksi palasiksi ja lisää suolakurkun kanssa kinkun mukaan. Lisää jäähtyneet makaronit ja herne-maissi-paprikat sekä raejuusto hyvin sekoittaen joukkoon. Pyöräytä lopuksi kermaviilikastike ja persiljahake koko komeuden sekaan. Säilytä jääkaapissa ja syö parin päivän sisällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti