Perinteisistä pataruoista ei saa pikaruokaa tekemälläkään, eikä ole edes tarkoituskaan. Mutta seuraavaa päivää helpottaa edellisenä iltana rauhassa haudutettu pataruoka. Silloin tällöin on vain niin ihanaa kiireisen päivän jälkeen pitää "vapaapäivä" ruoanlaitosta. Meillä syödään joskus valmista pataa parikin päivää putkeen, etenkin jos illat työn/opiskelun takia venyvät pitkiksi. Arki ja hoppu, tuo ruokabloggaajankin todellisuus harva se päivä.
Tämä lammaspata vain paranee seuraavana päivänä, kannattaa siis valmistaa isompi annos kerralla. Asia, jonka opin kantapään kautta, kun lihoja tähän lammaspataan tuli tällä kertaa liian vähän. Tässä on ohje kaksinkertaistettuna alkuperäisestä.
Tämä lammaspata vain paranee seuraavana päivänä, kannattaa siis valmistaa isompi annos kerralla. Asia, jonka opin kantapään kautta, kun lihoja tähän lammaspataan tuli tällä kertaa liian vähän. Tässä on ohje kaksinkertaistettuna alkuperäisestä.
Lammaskaalipata (5-6 hengelle)
1 pieni keräkaali suikaleina
n. 700-800 g luista lampaanlihaa palasina (esim. lapaa)
3 porkkanaa pieninä palasina
1-2 valkosipulin kynttä palasina
2 pientä sipulia pieninä palasina
n. 2 rkl öljyä
2 nokaretta voita
2 laakerinlehteä
n. 8-10 maustepippuria
1 tl mustapippuria
vettä
2 tl suolaa
(rakuunaa)
(oreganoa)
Ruskista myös lampaanlihapalat kevyesti voissa paistinpannulla, huuhtele pannu vedellä ja lisää pataan. Sekoita. Lisää vettä sen verran, että lihat ja kasvikset peittyvät. Lisää myös suola, maustepippurit ja laakerinlehdet joukkoon. Anna hautua kannen alla uunissa pari tuntia, kääntele välillä ja lisää hiukan vettä, jos pata näyttää kuivuvan kokoon.
Mausta lopuksi esim. rakuunalla ja oreganolla sekä tarkista suolaisuus.
Mausta lopuksi esim. rakuunalla ja oreganolla sekä tarkista suolaisuus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti