torstai 9. huhtikuuta 2009

Kotisipsei

Sipsinhimo iski ja eikun kotiperunalastuja väkertämään. Lopputulos oli ihan kohtalainen - mitä nyt rapeutta jäin kaipaamaan, olivat vähän "raskaita". Kuulinkin sitten myöhemmin vinkin, että perunaviipaleet voidaan kastaa ensin kiehuvassa vedessä (mielellään yksitellen, etteivät tartu toisiinsa mössöksi), kuivata ja vasta sen jälkeen uppopaistaa öljyssä. Täytynee kokeilla tätä tapaa seuraavalla kerralla rapeuden saamikseksi!


Perunalastut


Kuori ja leikkaa perunat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna kasviöljy (esim. rypsiöljy) kattilassa kiehuvaksi ja lisää perunaviipaleet vähitellen öljyyn. Kun perunaviipaleet ovat kauniin vaalean ruskeita, nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle. Voit lisätä vielä toisenkin paperin päälle, jotta liika rasva imeytyisi pois mahdollisimman hyvin. Lisää vain suola ja helppo (mutta rasvainen) herkku on valmis.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...