Kehittelin tätä ohjetta pariinkiin otteeseen, sillä tavoitteenani oli saada maistuva suolaton kasvisruoka. Haasteellista! Tästä kasvisvuoasta tulikin sitten vaihtoehto niin gluteenittomaan, munattomaan, laktovegetaariseen kuin siis suolattomaankin ruokavalioon. Eikä näihin ton-päättyviin sanoihin tällä kertaa tarvinnut yhdistää sanaa "mauton". Suolattomasta ruoasta saa ylläri-pylläri myös maistuvaa jos ainesosat ja mausteet täydentävät hyvin toisiaan. Vegaaniversion tästä saa vaihtamalla ruokakerman esim. porkkanamehuun. Itse en sitä ole käytännössä kokeillut mutta luulisin sen toimivan.
Ikäloppu kaasu-uunini ei millään uskonut, että tämä ruoka oli tarkoitus saada valmiiksi saman päivän aikana, joten uunissaoloaika ohjeessa on perin viitteellinen. Minä haudutin vuokaa lähemmäs 2 h mutta tehokkaammilla wateilla varmaan lyhyempikin aika riittää.
Valkosipulinen bataattikasvisvuoka (4 annosta, 250 g annos)
Ja ei, en ole unileverin uusin tuote-esittelija mutta etsiessäni täysin natriumitonta ruokakermaa löysin lähikaupastani vain 7% Floraa. Varmasti muitakin on.
2-3 bataattia
1 punainen paprika
puolikas kukkakaali
ruukku tuoretta persiljaa
5 isoa valkosipulin kynttä murskattuna
0,5 dl rypsiöljyä
1 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
1 tl valkosipulista yrttimausteseosta
1 rkl rypsiöljyä
2 dl 7% ruokakermaa (tarkista: natrium= 0 g)
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paloittele bataatti, paprika ja kukkakaali suikaleiksi ja sekoita kulhossa. Lisää hienonnettu persilja. Sekoita keskenään murskatut valkosipulit, mustapippuri, oregano ja yrttimauste öljyyn erillisessä astiassa. Lisää öljy-mausteseos kasvisten joukkoon hyvin sekoittaen. Voitele uunivuoka rypsiöljyllä ja lisää kasvikset ja ruokakerma vuokaan. Kypsennä uunissa n. 1-1,5 h kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Anna vetäytyä n. 10 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa esim. uunilohen lisukkeena tai vihersalaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti